Společnost Saddleback představila nové kožené pouzdro 11-palcový a 12,9-palcový iPad Pro. My se v dnešním článku podíváme jaké výhody toto pouzdro nabízí a zda stojí za to si ho koupit.



Pokud si pořídíme nějaké kožené pouzdro, většinou jsou tenké a elegantní a jsou navrženy tak, aby odpovídaly estetickému designu Apple a lze pak také koupit ty, které jsou navržené tak, aby vypadaly nadčasově. Líbí se mi oba. Pouzdra společnosti Saddleback mají spíše tradiční vzhled. Když si pořídíte pouzdro od Apple, zabírá sice méně místa, takže můžete iPad kamkoliv snadno přenést, ovšem méně ho ochrání. Pouzdro od Saddleback je objemnější, ale nabízí mnohem větší ochranu – a také ho můžete použít jako stojan.

Pouzdro Saddleback vypadá jako tradiční kožené pouzdro. Jedná se o pevný kus materiálu, který je ještě pevnější než u kožených bot. Zavřít ho můžete pomocí dvou velmi pevnýcch pásků. Pouzdro je k dispozici ve třech barvách: kaštan, tmavá káva a tabák (zobrazeno). K dispozici je výřez pro fotoaparát. Kuže je tuhá, ale zároveň hladká na dotek. Je také odolné proti vodě, ale není vodotěsné.

Otevřete jej a uvnitř je krásně měkká podšívka. Společnost tvrdí, že při výrobě pouzder klade důraz hlavně na ochranu zařízení. Myslím, že by iPad musel hodně špatně spadnout, abyste ho poškodili, když je v tomto pouzdře, a to i v případě, kdyby spadl na beton. Jedna nevýhoda tohoto typu kůže je, že je velmi náchylná k poškrábání. Osobně mi to vůbec nevadí – vidím to jako součást krásy kůže – ale pokud by vám to vadilo, nebylo by pro vás toto pouzdro vhodné.

Když pouzdro otřete navlhčeným hadříkem snížíte trochu viditelnost poškrábání.

iPad lze z pouzdra snadno vyjmout, ale také do něj vložit.

Pásky drží velmi bezpečně uzavřené a je tu prostor pro Apple Pencil, abyste ji měli vždy po ruce, poskytuje také jistotu, že Apple Pencil neztratíte. Pouzdro lze také použít jako stojan. Sklopte pouzdro a pásky vložte zpět do otvorů, aby držely ve tvaru V.

Můžete ho použít jako stojan vodorovně pro natáčení videa nebo svisle pro sledování videa, prohlížení fotografií apod.

Pokud používáte váš iPad pro psaní, budete chtít možná připojit klávesnici. Saddleback nabízí klávesnici za 59 dolarů. Podobně jako pouzdro je vyrobeno ze stejné kůže a stejnou měkkou částí na vnitřní straně. Má jednoduchý popruh pro zajištění. Klávesnice ale přidává hodně velký objem a je k dispozici pouze v barvě Tabák, takže pokud budete chtít mít pouzdro v jiné barvě nebude k sobě ladit.

Pouzdro je k dispozici za 119 dolarů pro 11-palcový iPad129 dolarů pro 12,9-palcový iPad. Klávesnice je k dispozici za 59 dolarů.