Počet uživatelů Facebooku v USA mezi lety 2017 a 2019 klesl o 15 milionů lidí, podle nové zprávy sdílené dnes. Na vině jsou pravděodobně různé problémy s ochranou soukromí, které Facebook měl.



Ironií ovšem je, že Instagram, který vlastní Facebook, zaznamenal největší nárůst uživatelů v USA ve stejném časovém horizontu. Nová čísla od Edison Research ukazují, že ve Spojených státech je v porovnání s rokem 2017 na Facebooku odhadem o 15 milionů uživatelů méně. Larry Rosin pro rozhovor s Marketplace sdělil: „Patnáct milionů je spousta lidí, bez ohledu na to, jakým způsobem to řeknete. To představuje asi 6 procent z celkové populace USA ve věku 12 let a starší. Toto je druhý rok, kdy jsme viděli, že počet uživatelů Facebooku klesl.“ Procentní podíl populace užívající aplikaci Instagram vzrostl ve stejném časovém rozmezí z 9% na 16%.

Edison také zjistil, že více než polovina americké populace ve věku od 12 let nyní poslouchá Podcasty. Jedna třetina populace uvedla, že v posledním měsíci poslouchala Podcasty, což představuje 90 milionů posluchačů měsíčně. Také lidí, kteří vlastní nějaký inteligentní reproduktor je mnohem víc a počet těchto lidí stále roste. Asi 23 procent lidí nějaký má, Amazon Alexa je v čele. Jedním zajímavým trendem, který kolem inteligentních reproduktorů je, je to, že lidé, pokud koupí jeden, mají tendenci chtít více. Generální ředitel společnosti Facebook Mark Zuckerberg včera sdělil, že má plán zaměřit se více na soukromí.

Zdroj: 9to5mac.com