V dnešním článku se podíváme na Samsung Galaxy S10+ a srovnáme si ho se zařízením iPhone XS Max. Podíváme se na některé zajímavosti, které nabízejí a také se můžete podívat na video.



Samsung Galaxy S10+ má design, který očekáváme od moderních telefonů, má displej od okraje k okraji a štíhlé rámečky navržené tak, aby maximalizovaly velikost obrazovky, což je stejné jako u iPhone X Max. Má 6,4-placový displej o rozměrech 3040 x 1440. OLED displej nabízí světlé, zářivé barvy, stejně jako displej iPhone XS Max.

Ani jedno z těchto zařízení nelze ovládat jednou rukou, což není překvapivé, když nabízí 6,4-palcový displej. iPhone XS Max nabízí ověřování pomocí Face ID, oproti tomu Samsung má snímač otisků prstů pod displejem. Ten funguje dobře, ale není to tak rychlé ani přesné jako Face ID. iPhone XS Max je vybaven dvěma fotoaparáty, zatímco Galaxy S10+ je vybaven třemi fotoaparáty: teleobjektivem, širokoúhlým objektivem a ultra širokoúhlým objektivem. To je přesně to, co očekáváme v nástupci iPhone XS Max v Zatím má zde Samsung výhodu.

Společnost Samsung implementovala jedinečnou funkci bezdrátového připojení PowerShare, která umožňuje pomocí telefonu nabíjet další zařízení založená na Qi, jako jsou Galaxy Watch, Galaxy Buds a dokonce i iPhone. Je to skvělá funkce a něco, co bychom uvítali i v iPhonu.

Samsung Galaxy S10+ přináší aktualizovanou verzi One UI Android, která je podobná systému Android v zařízeních Google Pixel. Je rychlý a má celosystémový tmavý režim, což je také funkce, kterou by měla obsahovat iOS 13. Samsung Galaxy S10+ používá čip Qualcomm Snapdragon (v USA a Číně) nebo vlastní čip Exynos. Samsung Galaxy S10+ je pomalejší než iPhone XS Max, ale v praxi jsou oba tak rychlé, že mezi nimi neuvidíte výrazný rozdíl ve výkonu.