Je to skoro dva roky od okamžiku, kdy Apple oznámil, že reproduktory Beats budou podporovat AirPlay 2. „Všechni tyto reproduktory budou mít podporu AirPlay 2,“ řekl Craig Federighi na jevišti před snímkem, který obsahoval loga Beats a Bose mezi desítkami dalších značek.



Několik reproduktorů od té doby podporu AirPlay 2 dostalo, ale nikoli Beats. Apple vydal první reproduktor s AirPlay 2, když v loňském roce vydal HomePod, potom ho následovala společnost Sonos, která přidala podporu stávajícím reproduktorům prostřednictvím aktualizace softwaru. Je možné, že Apple plánuje oznámit podporu AirPlay 2 společně s dalšími hudebními novinkami, jako jsou nové AirPods.

Apple bude muset pravděpodobně muset představit nový produkt, který bude podporovat AirPlay 2. Řada Beats obsahuje sluchátka, který mají stejný čip W1 jako AirPods a jediný Bluetooth reproduktor s názvem Beats Pill+, ale nemá žádné reproduktory s Wi-Fi. Vzhledem k tomu, že společnost Apple koupila Beats v roce 2014, neviděli jsme zatím mnoho nových produktů. Sluchátka Powerbeats, Solo a Studio obsahují čip W1 společnosti Apple a mají delší životnost baterie, ale stále se nabíjí pomocí microUSB.

Takže co bychom měli očekávat od reproduktoru Beats s podporou AirPlay 2? Můj odhad by byl něco podobného jako Beats Pill XL. Přenosný, dobíjecí Bluetooth reproduktor, ale větší, hlasitější a dražší. Proto aby reproduktor podporoval AirPlay 2 by bylo potřeba aby měl také Wi-Fi. Byl by to první reproduktor Beats, který by ji podporoval, nicméně by to nebyl první reproduktor s podporou Bluetooth + Wi-Fi. Všestranný reproduktor Zipp od společnosti Libratone zpětně přidal podporu AirPlay 2 svým stávajícím reproduktorům v loňském roce.

Nový reproduktor Beats s podporou AirPlay 2 bude pravděpodobně fungovat hodně jako Libratone Zipp. Použijte jej, když jste na cestách, nebo jej připojte k nabíjení a používání AirPlay 2 doma. Analytici předpověděli, že by mohl stát kolem 250 dolarů, to je ale pouhá spekulace.