Podle nové reportáže s analytikem Ming-Chi Kuo (prostřednictvím Economic Daily News) by mohly být k dispozici do poloviny příštího roku první brýle pro rozšířenou realitu. Podle Kua budou tyto brýle uvedeny na trh jako příslušenství pro iPhone.



Což bude také znamenat, že brýle budou tenké a lehké. Kuo se domnívá, že Apple má za cíl začít hromadně vyrábět brýle už v posledním čtvrtletí letošního roku, i když připouští, že časový rámec by mohl být posunut až do druhého čtvrtletí roku 2020. V listopadu 2017 společnost Bloomberg oznámila, že Apple vyvíjí headset s mikrofonem a snaží se je vydat do roku 2019, ačkoli by ho mohl vydat také až v roce 2020. Zpráva uvádí, že tento headset bude fungovat na novém vlastním operačním systému založeném na iOS, který nazval „rOS“.

Společnost Apple zkoumá technologie rozšířené reality již více než 10 let na základě patentových přihlášek. Také má prý tajnou výzkumnou jednotku, kde je stovka zaměstnanců, kteří pracují na AR a VR, a zkoumá způsoby, jak by se mohly v budoucích produktech Apple používat nové technologie. Generální ředitel společnosti Apple, Tim Cook, několikrát promluvil o možnostech rozšíření reality a řekl, že považuje AR za velmi důležitou.

Zdroj: macrumors.com