V dnešním článku porovnáme sluchátka Galaxy Buds od Samsungu, které byly navrženy tak, aby konkurovaly AirPods a které jsou k dispozici od tohoto týdne. Podíváme se na obě sluchátka a na to jaké mají výhody i nevýhody.



Stejně jako AirPods, Galaxy Buds jsou bezdrátové, díky Bluetooth je možné připojit dvě samostatné sluchátka k telefonu nebo jinému zařízení. Samsung se rozhodl pro jiný design než má Apple. AirPods, jak asi víte, mají nepřehlédnutelný design se stopkou, která vyčnívá, to sluchátka od Samsungu nemají.

Galaxy Buds jsou k dispozici v bílé, černé a žluté barvě, zatímco AirPods jsou v současné době k dispozici pouze v bílé. Galaxy Buds mají jednoduchý, čistý design s USB-C portem pro nabíjení na zadní straně a značky Samsung nahoře. AirPods neobsahují značku Apple a mají Lightning port v dolní části a resetovací tlačítko na zadní straně. Obě pouzdra nabízejí dodatečnou baterii a obě jsou perfektně přenosné, vhodné tedy na cestování. V pouzdru AirPods však sluchátka lépe drží.

 

Žádná sluchátka se nevejdou do uší každého, a některým lidem, může špatně sedět AirPods, zatímco jiným naopak Galaxy Buds. Nelze tedy posoudit, které sedí v uších lépe. S aplikací Galaxy Wear můžete vidět stav baterie a zvolit různé předvolby ekvalizéru. S AirPods můžete při spárování se zařízením iOS vidět úroveň nabití, ale žádná doprovodná aplikace pro úpravu zvuku není k dispozici. Galaxy Buds mají také nastavení pro prostorový zvuk, ovšem velký rozdíl mezi těmito dvěma sluchátky, co se týče zvuku není. AirPods fungují skvěle i bez tohoto nastavení.

Galaxy Buds podporuje přizpůsobitelné gesta, stejně jako AirPods. Klepnutím přehrajete nebo pozastavíte přehrávání hudby, dvojitým klepnutím přehrajete další skladbu nebo přijmete/ukončíte hovor, trojitým klepnutím přepnete na předchozí skladbu a klepnutím a přidržením získáte přístup k hlasovému asistentovi nebo upravíte hlasitost. V AirPods jsou podporovány tyto gesta také, kromě gesta pro změnu hlasitosti. AirPods se spojí se zařízením Apple pomocí čipu W1, který umožňuje rychlé spárování a přepínání zařízení, a  u Galaxy Buds to funguje podobně. Můžete otevřít pouzdro pro rychlé spárování a snadno přepínáte mezi dalšími zařízeními.

AirPods jsou kompatibilní pouze se zařízeními Apple a podobně je tomu u Galaxy Buds, které jsou omezeny pouze na zařízení Samsung. AirPods však nabízí další skvělou funkci, díky které se hudba pozastaví, když sluchátko vyndáte z ucha. Tuto skvělou funkci Samsung nemá, ale i Galaxy Buds nabízejí několik funkcí, které nejsou k dispozici v AirPods. Jednou z nich je bezdrátové nabíjení, takže je můžete nabít pomocí jakéhokoli Qi bezdrátového nabíjecího příslušenství.

Zdroj: macrumors.com