Qualcomm dnes řekl porotě v San Diegu, že chce, aby společnost Apple zaplatila 31 milionů dolarů za porušování patentů, což údajně činí 1,40 dolarů za iPhone s tímto patentem.



Tyto nové informace pocházejí od společnosti CNET, která sleduje tento soudní proces. Společnost Qualcomm věří, že tento patent se týká 22 milionů iPhonů. Qualcomm přišel na tuto sumu s pomocí Patricka Kennedyho, který dnes svědčil pro Qualcomm. Kennedy vypočítal údaj založený na tom, kolik iPhonů s tímto patentem se prodalo od července 2017. Apple začal používat kombinaci čipů od Intel a Qualcomm v iPhone 7 a později už používal pouze čipy Intel kvůli právním problémům s Qualcomm. Tento soudní spor se týká dohromady třech patentů.

Jak popisuje společnost CNET, jeden z patentů se týká způsobu, který umožňuje inteligentnímu telefonu rychle se připojit k internetu po zapnutí, zatímco druhý zahrnuje zpracování grafiky a životnost baterie. Třetí patent umožňuje aplikacím snadnější stahování dat tím, že řídí provoz mezi procesorem, aplikací a modemem. Apple a Qualcomm vedou právní spor od ledna 2017, kdy Apple podal žalobu na Qualcomm za neplacení honorářů. Společnost Qualcomm toto tvrzení odmítla a od té doby obě společnosti podali proti sobě několik žalob. Dvě ze soudních sporů vedly k zákazu dovozu iPhonu v Německu a Číně, což společnost Apple dokázala vyřešit aktualizací hardwaru a softwaru.

Zdroj: macrumors.com