Společnost LaCie nedávno představila nový externí disk, LaCie Mobile, který nabízí až 2TB úložného prostoru spolu s přenosovou rychlostí USB-C až 540MB/s. LaCie představila tento externí disk na CES 2019 a nyní je k dispozici pro zakoupení na webové stránce apple.com.



Má design diamantového řezu, který vypadá docela hezky a je to exkluzivní produkt pro společnost Apple. Nejsem si jistá, jak důležitá je atraktivita externího disku pro průměrného člověka, ale je to jistě nejlépe vypadající externí disk.

Je vyroben z hliníku, který se skvěle shoduje s MacBooky (zejména s šedým modelem), a je lehký, ale odolný.

LaCie Mobile je k dispozici v kapacitách 500 GB, 1 TB a 2 TB. Je dodáván s USB-C kabelem pro použití s nejnovějšími Macy a USB-A kabelem, pokud jej budete potřebovat používat se staršími počítači, které mají pouze porty USB-A. Při použití kabelu USB-A ale nedosáhnete maximální rychlosti přenosu, protože USB-A nepodporuje USB 3.1 Gen 2.

Na zařízení je LED dioda, takže víte, kdy je disk používán a malé logo LaCie v jednom rohu.

Nabízí přenosovou rychlost až 540 MB/s, což je podobné tomu, co nabízejí jiné společnosti jako Samsung, G-Technology a Western Digital. Při použití MacBooku Pro 2016, kabelu USB-C je rychlosti čtení asi 525 MB/s a rychlost zápisu kolem 485 MB/s. Převod 45 GB fotografií z MacBooku Pro na disk LaCie trval asi čtyři a půl minuty.

Zařízení je formátováno v exFAT, takže je kompatibilní s Mac i Windows, ale může být přeformátováno pomocí Diskové utility v systému macOS.

Zdroj: macrumors.com