To, že by Apple přišel s 5G iPhony v letošním roce, je více než nepravděpodobné. Nějaké pověsti byly, ale mylné. Nicméně obecný konsenzus naznačil, že Apple chce v roce 2020 vydat model 5G. Analytik UBS Timothy Arcuri dnes zveřejnil zprávu, že existuje rostoucí pravděpodobnost, že Apple nebude moci příští rok spustit iPhone 5G.



Primárním argumentem je, že Apple nemá jasnou volbu výrobce pro 5G modemy, což je kritická součást společnosti Apple, která tak není schopná dodávat iPhone kompatibilní s 5G. Bloomberg minulý měsíc také zdůraznil problém moderního dodavatele.

Apple je v hlubokých právních sporech s předním výrobcem 5G modemu Qualcomm. Apple se odklonil od Qualcomm modemů od iPhone 7 a iPhone XS a iPhone XR série používá výhradně modemy Intel.

Jasným partnerem společnosti Apple je Intel. Intel 5G modemový plán však v současné době nenosí mnoho ovoce. Intel oznámil, že chce do konce příštího roku vydat 5G chipsety. UBS se nedomnívá, že Intel splní termín a bude schopen dodat 5G modem pro zpětný kompatibilní čip s časovým předstihem pro generaci iPhone 2020.