Tim Cook se do ředitelského křesla posadil už v roce 2011 a od té doby osobně představil několik produktů. Pochlubit se může ale i skvělými výsledky v oblasti finanční stránky společnosti. My jsme generálního ředitele pozvali k nám do redakce a zeptali jsme se ho na několik otázek!



Ahoj, Time, vítám tě tady u nás. Jaká byla cesta?

Cestu jsem si užil. Do Prahy jsem se už dlouho chtěl podívat, ale nikdy se nenaskytla ta pravá příležitost. Nyní jsem ale tady.

To rád slyším. Co tě na Praze láká nejvíc?

Líbí se historie České republiky obecně, nejde jen o Prahu. Chci se ale podívat na Václavské náměstí a Orloj. Vyzkoušet musím i trdelník se zmrzlinou.

Pryč od Prahy. Pojďme čtenářům nabídnout něco ohledně Applu. Jaké to bylo posadit se to ředitelského křesla. Neměl si strach?

Strach jsem měl a nebyl vůbec malý. Nevěděl jsem do čeho jdu. Myslím si ale, že jsem to zvládl a nyní se společnosti daří.

Z jakého produktu, který jste představili, máš největší radost?

Představili jsme celou řadu skvělých produktů. Pyšný jsem ale jednoznačně na Apple Watch. Je to něco, na čem jsem tvrdě pracoval.

Je něco, z čeho tak velkou radost nemáš?

Ne.

Jsou produkty, které jste měli už skoro připravené, ale nakonec jste se rozhodli to zahodit?

Takových je. Posledním byla chytrá kačenka do koupele, která měnila barvy. Ty si mohl konfigurovat uživatel sám ve svém iPhonu nebo pomocí Apple Watch. 

Time, jak je to s autem? Dočkáme se něčeho?

To je něco, o čem bych nerad mluvil. Můžu říct jen to, že to bude mnohem větší.

V tuto chvíli u nás v republice nemáme žádný Apple Store. Změní se to?

Určitě. Už jsme měli koordinační schůzku, ve které jsme řešili, kde vlastně bude.

Můžeš to prozradit?

Ano. Podle všeho bude v Brně. Koupili jsme prostory na jedné zastávce metra. Nebudu ale jmenovat na které, to bude překvapení.

Co vůbec říkáš na náš magazín? Přečteš si někdy nějaký článek? Který máš nejraději?

AppleNovinky čtu každý den, dávají mi inspiraci pro nové produkty. Žádný nejoblíbenější článek nemám, ale obecně se mi líbí ty, kde pomlouváte naši konkurenci.

Já ti děkuji, že jsi přijal pozvání. Užij si Prahu a trdelník.

Taky děkuji a přeji hodně úspěchů.

Za celou redakci AppleNovinky.cz přejeme pěkný aprílový den!