Ekosystém HomeKit se může zdát skličující a matoucí, pokud nejste obeznámeni s inteligentními domácími produkty, jejich funkčností a jejich výhodami, ale začít je ve skutečnosti jednoduchý a přímočarý.



Naučit se vstupy a výstupy z HomeKit po nastavení trvá trochu úsilí, ale není to obtížný proces a mají vzájemně propojenou elektroniku, která může vzájemně komunikovat a být automatizována, může ušetřit čas a skutečně zefektivnit život.

HomeKit je inteligentní domácí platforma společnosti Apple, která vám umožní ovládat různá domácí zařízení připojená k internetu – od termostatů a zástrček až po žaluzie, žárovky a další – se zařízeními Apple.

HomeKit není produkt nebo software, je to rámec, který spojuje inteligentní domácí produkty dohromady a přidává nové možnosti pro zařízení, jako jsou světla, zámky, kamery, termostaty, zástrčky a další.

HomeKit umožňuje ovládat chytré domácí produkty pomocí aplikací na vašem zařízení iPhone, iPad nebo Mac nebo jednoduchých hlasových příkazech Siri.

Začít s HomeKit je stejně jednoduché jako nákup zařízení HomeKit, ať už se jedná o inteligentní konektor, žárovku, reproduktor AirPlay 2, Apple TV, HomePod, termostat nebo něco jiného.

Odtud otevřete aplikaci „Home“, která je předinstalovaná na všech zařízeních iOS. Klepněte na tlačítko „Přidat příslušenství“, které je na hlavní obrazovce aplikace Doma, a poté postupujte podle kroků po otevření zadní kamery.