Společnost Adobe oznámila nové aktualizace aplikaci Lightroom pro iOS i macOS. V aplikaci pro iOS (a Android) je k dispozici nová stránka, která nabízí přístup k nejnovějším fotografiím, interaktivním výukovým programům a inspirativním fotografiím.



Nové interaktivní výukové programy vás provedou krok za krokem každou úpravou vašich fotografií. Inspirativní fotografie vám umožní vidět, jak byla fotografie vytvořena se seznamem postupu krok za krokem. Můžete otevřít ovládací prvek, kde budete moci procházet úpravami a zjistit, která nastavení byla použita. Aplikace pro Mac získává aktualizované rozhraní nápovědy, které poskytuje více prohledávatelných informací o každém nástroji spolu s vestavěnými tutoriály. Od dnešního dne ve všech verzích aplikace Lightroom existují aktualizované funkce, které umožňují pozvat další uživatele, aby přidali fotografie do vašeho alba.

Můžete také sdílet odkaz, který umožní lidem požádat o přístup k albu. Novinkou ve všech verzích aplikace je také nástroj, který zvýrazní nebo zjemní středně velké detaily, jako je kůže nebo vlasy. Je schopen vyhladit pokožku bez ovlivnění detailů pórů nebo zvýraznit vlasy, protože je speciálně navržen pro středně velké detaily. Na Macu je k dispozici nová funkce, která je určena k odstranění fialových nebo zelených okrajů. Lightroom pro iOS lze stáhnout z App Store, zatímco Lightroom pro Mac je k dispozici od Adobe jako součást Creative Cloud a Creative Cloud.