Aplikace FileMaker pro macOS byla dnes aktualizována a představuje několik skvělých funkcí, jako je vylepšené uživatelské rozhraní a větší množství bezpečnostních kontrol. FileMaker Inc. je jednou z dceřiných společností Apple.



FileMaker umožňuje vývojářům vytvářet své vlastní aplikace. Společnost uvedla, že nové uživatelské rozhraní obsahuje nové dialogové okno, díky kterému mohou uživatelé snadněji vložit importovaná zdrojová data.

Mezi další nové funkce patří:

Skripta – Vytvářejte skripta, které čtou, zapisují a spravují externí datové soubory ve vlastním formátu. Nahrazuje potřebu mnoha zásuvných modulů založených na souborech.
Nový přístup k zabezpečení – Tato nová sada umožňuje vývojářům poskytnout přístup k účtu jiným členům týmu, aniž by museli poskytovat úplný přístup k ostatním částem souboru.
Správa zabezpečení – zjednodušené dialogové okno Správa zabezpečení umožňuje efektivnější správu přístupu k vašim vlastním aplikacím.
Obnovení spouštění – Soubory jsou nyní automaticky obnovitelné po pádu hardwaru nebo softwaru. Protokol obnovení ověřuje položky databáze při prvním otevření souboru, před přístupem klienta a pokud soubor nebyl správně uzavřen.

FileMaker 18 je k dispozici ke stažení zde, přičemž ceny se pohybují od 15 dolarů za měsíc.