Společnost Apple oznámila, že její vozidla budou po celé léto zkoumat části Kanady. Vozidla budou jezdit ve všech 10 částích od května do listopadu, včetně Britské Kolumbie, Alberty, Saskatchewanu, Manitoby, Ontaria a dalších částí.



Shromážděná data, včetně podrobností o silnicích, značení a orientačních bodů, budou použita pro zdokonalení aplikace Mapy v rámci úsilí společnosti Apple o obnovu této služby. Úplné prohlášení společnosti Apple: „Od května budou vozy jezdit po celé Kanadě po celé léto. Budeme shromažďovat podrobnosti o silnicích, značení a orientačních bodech – aplikace Mapy tak bude přesnější. Shromážděné informace budou zpracovány našimi týmy v Kalifornii.“

„Tyto údaje plánujeme zveřejnit v budoucí aktualizaci aplikace. Máme vždy na paměti vaše soukromí, takže úzce spolupracujeme s místními regulátory, abychom zajistili dodržování všech zákonů a předpisů. Všechna naše vozidla jsou označena, takže vždy víte, že jsme to my.“ Vozidla Apple Maps také zkoumala části Spojených států, Velké Británie, Irska, Itálie, Francie, Španělska, Švédska, Slovinska, Portugalska, Chorvatska, Japonska, Andorry a Portorika od začátku sběru dat v roce 2015.