Společnost Apple vydala nový 13ti a 15palcový MacBook Pro, které jsou nejrychlejšími notebooky na světě. Zařízení jsou vybaveny procesory Intel 8. a 9. generace a jsou osmijádrové.



Nový MacBook Pro nabízí podle společnosti Apple dvakrát rychlejší výkon než čtyřjádrový MacBook Pro a o 40% vyšší výkon než 6-ti jádrový MacBook Pro. Nové 13palcové MacBooky používají aktualizované čtyřjádrové procesory, 15palcové potom 6 a 8jádrové. Kromě nových procesorů mají naprosto stejný design. I když to není uvedeno v tiskové zprávě, mají také aktualizovanou klávesnici. Nová klávesnice používá nový materiál, který má omezit problémy se špatně reagujícími klávesy. Apple neposkytl vysvětlení, jaké nové materiály použil, nicméně sdělil, že to významně sníží problémy, které uživatelé již měli. MacBook Pro dále nabízí širokou škálou barev P3 a technologii True Tone.

Je vybaven bezpečnostním čipem Apple T2, porty Thunderbolt 3 a skvělými stereofonními reproduktory jako předchozí stroje. „Ať už jsou to studenti vysokých škol, vývojáři vytvářející aplikace nebo editoři, kteří vytvářejí celovečerní filmy, jsme neustále ohromeni tím, co vše naši zákazníci pomocí svého MacBooku Pro,“ řekl Tom Boger. „Nyní s 8jádrovými procesory pro neuvěřitelné zvýšení výkonu spolu s ohromujícím displejem Retina a celodenní výdrží baterie je MacBook Pro stále nejlepším notebookem na světě a nemůžeme se dočkat, až se dostane do rukou našich zákazníků.“ Nové MacBooky Pro stojí 55 990 Kč za 13palcový model a 15palcový model stojí 61 990 Kč. K dispozici jsou nyní prostřednictvím internetového obchodu Apple.