Microsoft dnes oznámil, že beta verze hry Minecraft Earth bude k dispozici pro iOS a Android letos v létě. Hra využívá rozšířenou realitu pro umístění virtuálních kostek a postav Minecraftu do reálného světa.



Podobně jako Pokémon Go, i Minecraft World vyžaduje od hráčů, aby se vydali ven, aby sbírali kostky pro stavbu a aby viděli, co jejich přátelé vytvořili v okolí. Torfi Olafsson popsal mobilní hru jako adaptaci Minecraftu, nikoli přímý překlad. Minecraft Earth bude obsahovat známé předměty, ale ovládání bude vylepšeno, aby byla využita rozšířená realita. Hráči najdou kostky náhodně umístěné po celém světě, podobně jako ve hře Pokémon Go.

Společnost Microsoft použila mapy založené na datech OpenStreeMap k umístění náhodně generovaných dobrodružství na světě. „Hra je vytvořena pro více lidí, aby mohli hrát najednou, a všichni hráči zažijí stejné dobrodružství na stejném místě současně.“ Verge předpověděl, že bychom mohli vidět více informací o Minecraft Earth na vývojářské konferenci Apple v červnu. Apple zde obvykle předvádí aplikace a software související s ARKit, loni představoval ARKit 2 prostřednictvím hry LEGO Playgrounds.