Minulý týden jsme zrekapitulovali všechny nové funkce, které můžete očekávat v iOS 13, aktualizaci, která bude představena na WWDC. Nicméně iOS 13 nebude jedinou významnou aktualizací, která bude představena na této akci.



V dnešním článku si zrekapitulujeme všechny nové funkce, které můžeme očekávat ve  watchOS 6.

Nové ciferníky + komplikace

Jednou z nejoblíbenějších změn u každé hlavní aktualizace watchOS je přidání nových ciferníků. Apple přidal nové Pride ciferníky jako součást watchOS 5.2.1 a watchOS 6 bude obsahovat ještě více nových ciferníků. Dva nové ciferníky, označované jako „X-Large“, budou zobrazovat čísla v různých fontech a barvách.

K dispozici je také nový ciferník nazvaný „California“. K dispozici budou také nové komplikace ve watchOS 6. Mezi ty patří přehrávání audioknih, životnost sluchátek, měření vnějšího hluku a další.

Rozšíření funkce odemykání Macu pomocí Apple Watch 

Tato nová funkce bude k dispozici díky watchOS 6 i macOS 10.15. Apple Watch můžete již dlouho použít k odemknutí vašeho Macu, ale očekává se, že tato funkce bude propracovanější. Uživatelé budou moci pomocí Apple Watch dělat více věcí. Podrobnosti zůstávají poněkud nejasné, ale je možné, že vše, co se v současné době spoléhá na Touch ID, bude moci být ověřeno také pomocí Apple Watch.

App Store

V současné době můžete stahovat aplikace do Apple Watch pomocí iPhonu. watchOS 6 však bude obsahovat vlastní App Store. To by mělo v ideálním případě přispět k rozšíření aplikací třetích stran. Mnoho uživatelů watchOS si neuvědomuje, že watchOS App Store existuje a že instalace aplikací přes spárovaný iPhone je poněkud zdlouhavá.

Další nové aplikace

Bloomberg také uvedl, že watchOS 6 bude obsahovat několik dalších nových aplikací. Apple údajně plánuje vydat aplikaci Knihy pro Apple Watch zaměřenou na audioknihy. To by teoreticky fungovalo podobně jako aplikace Podcasty. Také bude pravděpodobně obsahovat dvě další nové aplikace, jednu pro sledování menstruačních cyklů a jednu, která vám připomene, že si máte vzít tabletku.

Sledování spánku 

Uživatelé Apple Watch budou pravděpodobně muset počkat ještě rok, než Apple přidá funkci pro sledování spánku. Zpráva z února naznačila, že zaměstnanci společnosti Apple testují tuto funkci již několik měsíců, přičemž vydána by měla být v roce 2020.