Společnost Apple představila tento týden nový iPod touch, který je přepracovanou verzí svého předchůdce z roku 2015 a který má nový čip a dvojnásobné úložiště. Jaký je mezi nimi ale opravdový rozdíl?



Nový iPod touch vypadá stejně jako předchozí model, k dispozici je v barvách šedá, bílá, modrá, růžová a (PRODUCT) RED. Má čtyřpalcový LCD displej s rozlišením 1136 x 640 pixelů. Má stejný fotoaparát jako předchozí model, získáte tedy naprosto stejné fotografie a video.

Je to stále velmi tenké a lehké lehké zařízení a má konektor pro sluchátka – ale nyní má také čip A10 Fusion, díky kterému se může pochlubit dvakrát rychlejším výkonem a třikrát rychlejší grafikou, což umožňuje nainstalovat na něj moderní aplikace, které jste dříve instalovat nemohli.

Apple propaguje iPod touch jako levné zařízení pro děti, ale to neznamená, že by pro něj nebylo jiné využití.

Apple také připravuje službu Apple Arcade, která umožní přístup k několika exkluzivním hrám za měsíční poplatek. Nový iPod touch je velmi skvělé, levné zařízení pro tuto službu.

Díky čipu A10 Fusion, který byl poprvé představen v iPhone 7, je nový iPod touch dostatečně rychlý, aby podporoval nejen aplikace rozšířené reality, ale i další funkce, například skupinové videohovory ve FaceTime, hraní her a tak dále.

Zařízení koupíte od 5 990 Kč a za tuto cenu je nový iPod touch rozhodně skvělým zařízením pro každého, kdo hledá dokonalý hudební přehrávač, který také může použít  pro stahování aplikací z App Store, hraní her a využívání služeb, jako je Apple Music, Apple Arcade a další.