iOS 12.3 a tvOS 12.3 byly vydány tento týden s aktualizovanou aplikací TV, kterou Apple poprvé představil v březnu, společnost Samsung zavedla podporu AirPlay 2 i novou aplikaci TV, čímž se stala první společností, která má tuto aplikaci k dispozici.



Jak ale AirPlay 2 a aplikace TV funguje na televizorech třetích stran? AirPlay 2 i aplikace TV jsou k dispozici po instalaci aktualizace firmwaru. Aplikace TV na televizoru Samsung vypadá téměř stejně jako na Apple TV. V aplikaci můžeme vidět kartu „Sledovat nyní“, která nabízí nové díly seriálů a televizních pořadů, které sledujete. K dispozici je také služba Apple TV Channels, která umožňuje uživatelům předplatit si služby jako HBO, Starz, Showtime a další a sledovat je přímo v aplikaci.

K dispozici jsou vyhrazené sekce pro filmy, televizní pořady, obsah pro děti, knihovnu, vyhledávání a nastavení a aplikace nabízí přístup k veškerému obsahu iTunes, který jste dříve zakoupili. Můžete také zakoupit nebo si vypůjčit nové filmy. Obsah pracuje s dalšími službami Samsung Smart TV, včetně univerzálního průvodce, Bixby a vyhledávání. Kompatibilní televizory Samsung nyní také pracují se systémem AirPlay 2. Aplikace TV i AirPlay 2 na televizoru Samsung fungovaly bezchybně a pracovaly stejně jako tytéž funkce a služby na Apple TV.

AirPlay 2 a aplikaci TV můžete používat na následujících modelech:

  • Samsung FHD/HD Series 4, 5 (2018)
  • Samsung QLED 4K Series 6, 7, 8, 9 (2018 a 2019)
  • Samsung QLED 8K Series 9 (2019)
  • Samsung Series Frame (2018 & 2019)
  • Samsung The Serif Series (2019)
  • Samsung UHD Series 6, 7, 8 (2018 & 2019)