30 letý Quan Jiang z Oregonu poslal přibližně 3000 padělaných iPhonů do společnosti Apple. Jiang se snažil uplatnit záruku tím, že používal falešná jména a tvrdil, že iPhony nelze zapnout a měly by být vyměněny.



Apple tedy vyměnil téměř 1 500 falešných telefonů pravými iPhony, každý měl přibližnou prodejní hodnotu 600 dolarů. Na čínském trhu jsou padělané zařízení Apple velkým problémem. Apple si uvědomil, že něco není v pořádku již 30. června 2017, kdy jeho právní poradce poslal Jiangovi dopis na adresu v Corvallis, ze které bylo zasláno 150 zařízení na které se snažil uplatnit záruku. Právníci Apple řekli, že společnost věděla, že dováží padělky výrobků, a to podle komentáře agenta pro vyšetřování vnitřní bezpečnosti Thomase Duffyho v soudním dokumentu. „Snažit se uplatnit záruku na iPhonech, které nelze zapnout, je při podvodech běžné, protože telefon nelze okamžitě zkontrolovat nebo opravit technickými pracovníky společnosti Apple.“

Podle Úřadu pro okres Oregon, od ledna 2016 do února 2018, Jiang příjal více balíčků obsahujících 20 až 30 nefunkčních, padělaných iPhonů od partnerů v Hongkongu. Společnost Apple tedy utrpěla ztrátu 895 000 dolarů, podle soudních dokumentů. Jiang bude odsouzen 28. srpna a hrozí mu trest maximálně 10 let ve vězení nebo pokuta 2 miliony dolarů. Bloomberg uvádí, že pravděpodobně mu bude udělen trest odnětí svobody ve výši tří let a pokuta nejméně 200 000 dolarů a také mu bude odebrán vůz Mercedes-Benz z roku 2015.