Facebook ve výchozím nastavení nahrává kontakty z vašeho zařízení. Společnost uvádí, že používá tyto údaje, aby vám poskytl lepší doporučení. Tuto funkci ale můžete deaktivovat a my si v dnešním článku ukážeme, jak na to.

Reklama

Jak deaktivovat nahrávání vašich kontaktů do aplikace Facebook

  • Na svém iPhonu nebo iPadu otevřete aplikaci Facebook.
  • Klepněte na tlačítko Více (ikona tří řádků) vpravo dole.
  • Posuňte dolů a klepnutím rozbalte položku Nastavení a soukromí.
  • Zvolte Nastavení.
  • Klepněte na Osobní údaje.
  • Klepněte na Nahrát kontakty.
  • Přepněte přepínač do polohy vypnuto.

Jak odstranit již nahrané kontakty 

  • Na obrazovce Nahrát kontakty uvidíte malým písmem odkaz Další informace. Klepněte na něj.
  • Klepněte na spravovat a odstranit v tomto textu.
  • Dole uvidíte seznam nahraných kontaktů. Klepnutím na tlačítko Odstranit vše je smažete.