Praktickou vlastností vašeho iPhonu je, že můžete synchronizovat záložky, které ukládáte do prohlížeče, a přistupovat k nim na jiném zařízení, jako je například iPad nebo Mac. Ale co když nechcete synchronizovat záložky?

Reklama

Možná, že váš iPhone je pracovní telefon a chcete, aby byly vaše osobní záložky oddělené. Nebo možná chcete, aby stránky, které jste si uložili na svém iPhonu byly soukromé a oddělené od lidí, kteří používají vaše jiná zařízení. Ať už je váš důvod jakýkoliv, můžete zastavit synchronizaci záložek pomocí několika klepnutí. Ukážeme vám, jak to provést v prohlížečích Safari, Chrome a Firefox.

 Jak deaktivovat synchronizaci záložek na iPhonu

V Safari:

  • Otevřete aplikaci Nastavení a v horní části na své Apple ID.
  • Zvolte iCloud.
  • V seznamu Aplikace využívající iCloud vypněte přepínač pro Safari.
  • Zobrazí se zpráva s dotazem, zda chcete zachovat nebo odstranit data, která byla dříve synchronizována se zařízením. Klepněte na požadovanou možnost.

V Chrome:

  • Otevřete aplikaci Chrome v iPhonu.
  • Klepněte na tlačítko Více (ikona tří teček) vpravo dole a vyberte možnost Nastavení.
  • Klepněte na svůj profil nahoře.

  • Vyberte možnost Synchronizovat. Pak se zobrazí seznam všeho, co je synchronizováno. Synchronizaci můžete vypnout pomocí přepínače nahoře. Nebo můžete níže vybrat pouze ty položky, které chcete synchronizovat.

Firefox:

  • Otevřete aplikaci Firefox na svém iPhonu.
  • Klepněte na tlačítko Více (tři řádky) vpravo dole.
  • Klepněte na svůj účet v horní části vyskakovacího okna.
  • Vypněte přepínač u možnosti Záložky.