Společnost Apple má v sobotu 11. května otevřít nový Apple Store v zrekonstruované Carnegie Library ve Washingtonu a před slavnostním otevřením generální ředitel společnosti Apple Tim Cook a Deirdre O’Brien poskytli rozhovor The Washington Post.



Práce na novém Apple Store začala před dvěma lety a Apple utratil odhadem 30 milionů dolarů. 7 milionů dolarů šlo na obnovu fasády, 300 000 dolarů na obnovu schodišť a 2 miliony dolarů bylo vynaloženo na úpravy a práce na budově. Apple také bude platit 700 000 dolarů ročně po dobu příštích 10 let za pronájem prostoru. Apple věří, že takovéto projekty pomáhají prezentovat služby a sezení „Today at Apple“, i když cílem společnosti je přimět zákazníky být kreativní. „To na co se zaměřujeme je vzdělávání a kreativita. Od založení společnosti sázíme na kreativitu a pravdou je, že každý by měl být součástí tvůrčí komunity,“ dodal Cook, „takže to je náš způsob, jak ji v lidech probudit.“

Stejně jako ostatní Apple Store, bude i Carnegie Library mít nový design s vyhrazenými sekcemi pro Genius Grove, semináře Today at Apple a nakupování. „Lidé přicházejí, aby se podívali na nové produkty a získali pomoc s produkty, které již vlastní. Měli bychom možná naše Apple Store nazvat jinak, než obchodem, jelikož neslouží pouze pro nakupování, nabízíme lidem mnohem více,“ dodal Cook. Carnegie Library bude otevřen 11. května v 10:00 místního času a Apple nabídne speciální sezení Today at Apple k otevření tohoto Apple Store.