Odpoledne v příspěvku v Centru nápovědy společnost Twitter odhalila chybu, která způsobila shromažďování a sdílení údajů o poloze uživatelů, kteří používají aplikaci v iOS třetím stranám. Týkalo se to účtů, které měli tuto funkci vypnutou.



Twitter k tomuto problému uvedl: „Pokud jste v aplikaci Twitter pro systém iOS používali více než jeden účet a povolili jste funkci Přesná poloha v jednom účtu, možná jsme omylem shromáždili údaje o poloze, když jste používali jiný účet na tomtéž zařízení, pro které jste tuto funkci měli vypnutou.“ V návaznosti na tuto chybu společnost Twitter prohlásila, že má v úmyslu odstranit údaje o poloze, které byly odeslány během následujících několika dnů. Ovšem nakonec to společnost vyřešila jinak. „Odstranění těchto dat nakonec neproběhlo podle plánu,“ píše dnes Twitter.

„Místo toho byla data o poloze zobecněna a nebyla konkrétnější než PSČ nebo město.“ Twitter poznamenává, že jeho partner neobdržel žádná další data ani jiné identifikační údaje. Navíc jeho partner potvrdil, že data o poloze nebyla zachována a že v jejich systémech byla jen krátce, a poté byla vymazána jako součást běžného procesu. Povolení této funkce umožňuje aplikaci Twitter zlepšit používání aplikace tím, že vám doporučí obsah, který se vás více týká, personalizované reklamy a lepší doporučení.