Samsung je výhradním dodavatelem OLED displejů pro iPhone X a novější. Vzhledem k menšímu prodeji iPhonů, než se očekávalo v posledních čtvrtletích, však Apple údajně objednal méně OLED displejů než obě společnosti původně očekávaly.



Kvůli tomu prý Apple nyní dluží společnosti Samsung pokutu ve výši stovek milionů dolarů. Namísto placení hotovosti však společnost Apple nabídla, že se zaváže k objednávce displejů pro budoucí produkty, jako jsou iPady a MacBooky, podle zprávy od ETNews. Což by souhlasilo s nedávnou zprávou, která uváděla, že Samsung jedná s Apple o dodávkách OLED displejů pro zcela nový 16palcový MacBook Pro a budoucí iPad Pro.

Poprvé jsme slyšeli o potenciálním 16palcovém až 16,5palcovém MacBooku Pro od známého analytika Ming-Chi Kuo, který uvedl, že bude vydán v roce 2019 a bude mít zcela nový design, ale neřekl, jaký displej bude používat ani nesdílel jakékoli další podrobnosti. Kuo také dříve tvrdil, že dva nové iPady Pro vstoupí do sériové výroby mezi čtvrtým čtvrtletím roku 2019 a prvním čtvrtletím roku 2020, ale opět neřekl, jaké displeje budou mít.

Kromě toho Kuo očekává, že společnost Apple v příštích dvou letech vydá několik nových produktů s podsvícením Mini-LED, včetně i10 až 12palcového iPadu na konci roku 2020 nebo začátkem roku 2021 a MacBooku o velikosti 15 až 17 palců. OLED displeje mohou mít několik výhod, včetně nižší spotřeby energie, vyššího jasu, ostřejších barev a rychlejší doby odezvy ve srovnání s LCD displejem. OLED displeje jsou také často tenčí, což by mohlo vést ke štíhlejším a lehčím výrobkům.