Apple zaznamenal problém s logickou deskou ve velmi malém počtu zařízení MacBook Air 2018, podle interního dokumentu zaslaného do Apple Store a autorizovaných servisů v pátek. Dokument zaslal společnosti MacRumors spolehlivý zdroj.



Apple nahradí hlavní logickou desku v modelech, kterých se tento problém týká, zdarma. Apple také pošle e-mail zákazníkům, aby jim oznámil, že jejich notebooky jsou způsobilé pro výměnu hlavní logické desky. Apple neposkytl žádné konkrétní podrobnosti, proč se tento problém vyskytl. Uživatelé MacBooku Air mohou navštívit webové stránky podpory společnosti Apple a naplánovat si schůzku v Apple Store nebo v autorizovaném servisu. Když je sériové číslo MacBooku Air vloženo do interního systému Apple, bude zpráva přímo informovat techniky, aby nahradili logickou desku.

Apple poskytuje opravy do čtyř let od data zakoupení MacBooku Air. Pokud má MacBook náhodné poškození, které zákazník nechce opravit, technici budou pokračovat s výměnou logické desky bez jakýchkoliv nákladů, pokud poškození nebrání dokončení opravy. Pokud náhodné poškození zabrání tomu, aby byla nahrazena logická deska, zákazník musí zaplatit za nezbytné opravy, aby se logická deska mohla vyměnit. Společnost Apple veřejně neohlásila program opravy, protože se to týká jen velmi malého počtu zákazníků. Ovšem je to třetí program opravy, který společnost Apple představila v posledních pěti týdnech.