Apple vydal první beta verzi iOS 13 a iPadOS, macOS Catalina a tvOS 13 pro veřejné testery. My se v dnešním článku podíváme na to, co je nové a jak můžete tyto veřejné beta verze nainstalovat.



iPadOS je téměř stejný jako iOS 13, i když obsahuje některé funkce speciálně pro iPad, jako jsou například nové funkce multitaskingu. iOS 13 zavádí dlouhý seznam nových funkcí, o kterých jsme psali již v minulosti. Tmavý mód mění celý vzhled operačního systému, zatímco přepracovaná aplikace Fotky má pěkný design a snadno se v ní hledají fotografie. K dispozici je nové rozhraní pro úpravy fotografií a také zde můžete pohodlně upravovat videa. Aplikace Připomínky byla zcela přepracována a v aplikaci Zprávy můžete nastavit váš profil spolu s novými nálepkami Memoji a Animoji a Siri má nový hlas. K dispozici je také nová aplikaci Najít a spoustu dalších funkcí a vylepšení o kterých jsme již psali.

macOS Catalina již neobsahuje aplikaci iTunes, kterou nahrazují aplikace Hudba, Podcasty a TV. K dispozici je také nová funkce Sidecar, díky které můžete používat iPad jako druhý displej Macu. Pro ty, kteří mají Apple Watch nastaven pro odemknutí Macu, je nyní možné schválit bezpečnostní výzvy klepnutím na boční tlačítko hodinek. K dispozici je také aplikace Najít, která umožňuje i offline zařízení, funkce Čas u obrazovky a spoustu dalších skvělých vylepšení. Před instalací macOS Catalina si uvědomte, že již nepodporuje 32bitové aplikace, takže některé starší aplikace přestanou fungovat.

tvOS 13 obsahuje novou domovskou obrazovku, jejímž cílem je usnadnit hledání nového obsahu, s podporou automatického přehrávání videí. Nastavit také můžete více profilů, takže každý člen vaši domácnosti bude mít své vlastní rozhraní. K dispozici je také podpora herních konzolí Xbox a PlayStation DualShock 4. Uživatelé, kteří se zaregistrovali do testovacího programu společnosti Apple, si budou moci stáhnout beta verze prostřednictvím Nastavení – Aktualizace systému po instalaci správného profilu. Ti, kteří chtějí být součástí beta testovacího programu společnosti Apple, se mohou přihlásit k na webových stránkách Apple.

Zdroj: macrumros.com