Apple dnes vydal druhou beta verzi iOS 13 pro vývojáře, ve které sice nejsou žádné nové změny, ale nyní je opraveno několik problémů, které jsme mohli vidět v první beta verzi. Co vše tedy bylo opraveno?



– Připojení s serveru pomocí SMB – Jednou z nových funkcí v systému iOS 13 je možnost připojení k serveru pomocí SMB v aplikaci Soubory. Tato funkce nefungovala v první beta verzi, ale nyní již je k dispozici.

– Jednotky APFS – Jednotky ve formátu APFS jsou nyní podporovány v aplikaci Soubory.

– Klidový čas – Podle poznámek k vydání společnosti Apple je nyní funkce Klidový čas synchronizována s Apple Watch.

– Safari – Pokud sdílíte webovou stránku ze Safari, můžete ji sdílet jako PDF nebo webový archív. K dispozici je také možnost „Automaticky“, která vybere nejvhodnější formát pro každou aplikaci.

Poznámky – K dispozici je nová možnost automaticky přesouvat zaškrtnuté položky na konec seznamu. Toto můžete upravit v nastavení.

– Úvodní obrazovka Mapy – Při prvním otevření aplikace Mapy je k dispozici úvodní obrazovka, která vám umožní poznat všechny nové funkce.

– Nové samolepky Animoji – K dispozici jsou nové samolepky Animoji, které obsahují nové pózy.

– Režim Portrét – nyní je k dispozici posuvník, který umožňuje nastavit intenzitu osvětlení v režimu Portrét.

– HomePod a Apple TV – Při otevírání aplikace Domácnost je k dispozici nová úvodní obrazovka, která vám umožní poznat nové funkce. V Apple TV můžete nyní nastavit profily. Budete vyzváni k nastavení Hey Siri, pokud již není aktivována, a budete vyzváni k přidání vašeho profilu do Apple TV.

– Hlasové ovládání – Když je zapnuta funkce hlasového ovládání, v horní části zařízení je zobrazena modrá ikona mikrofonu.