Aktualizace tvOS jsou vždy menší než jiné aktualizace softwaru, ale tvOS 13 přináší řadu nových funkcí, o kterých stojí za to říct si více. My si v dnešním článku ukážeme, co vše je nové.



První věcí je nová domovská obrazovka, která má nové ikony pro Apple TV, App Store, filmy iTunes, televizní pořady iTunes a Apple Music. Karta sledovat nyní je nyní k dispozici pouze v aplikaci TV, a nikoli v okamžiku, kdy zapnete Apple TV. Byla ale také přepracována a přejmenována, jmenuje se nyní „Co sledovat“ a nabízí doporučený obsah pro vás.

App Store zobrazuje doporučení pro aplikace a totéž platí pro filmy a televizní pořady. Apple Music zobrazuje hity pro dnešní den. Aplikace mohou přehrávat náhledy videa na celou obrazovku přímo na domovské obrazovce. K diszpozici je také nová funkce obraz v obraze, která umožňuje sledovat televizní pořady nebo filmy, když procházíte systémem tvOS 13. Ovládací prvky v dolní části rozhraní funkce umožňují přehrávat video na celou obrazovku, pozastavení obsahu a zavření okna.

Každý člen rodiny se může přihlásit pod svým vlastním profilem a získat tak přizpůsobené seznamy Sledovat nyní, doporučený obsah a seznamy skladeb Apple Music. Přepínání mezi profily lze provádět prostřednictvím nového Ovládacího centra. Ovládací centrum obsahuje čas a datum, snadný přístup k vyhledávání, ovládací prvky AirPlay, možnost přepínání mezi uživateli a další.

K dispozici je nová funkce v Apple Music, která zobrazuje texty písní. Pomocí nové funkce Wireless Audio Sync můžete synchronizovat zvuk Apple TV s reproduktorem. K dispozici je podpora pro herní konzole Xbox a PlayStation DualShock 4, a také nové spořiče obrazovky.