Očekává se, že Apple letos představí tři nové iPhony, včetně nástupců iPhone XS a iPhone XS Max. V dnešním článku si shrneme, co vše víme o chystaných zařízeních.



Design

Očekává se, že iPhone 11 a iPhone 11 Max bude mít stejný design jako předchozí modely. Podle zpráv bude iPhone 11 měřit 143,9 x 71,4 x 7,8 mm, což je o něco větší a silnější než iPhone XS (ten má 143,6 x 70,9 x 7,7 mm). iPhone 11 Max bude údajně měřit 157,6 x 77,5 x 8,1 mm (iPhone XS Mac má 157,5 x 77,4 x 7,7 mm). iPhone 11 bude mít na zadní straně přepracovaný fotoaparát v novém čtvercovém tvaru. Také bude údajně vybaven novým a jedinečným designem, přičemž zadní panel bude vyroben z jediného kusu skla. Trojitý fotoaparát bude údajně umístěn pod tímto kusem skla. Další drobnou změnou bude, že přepínač ztlumení, boční tlačítko a tlačítka hlasitosti budou mírně posunuty. To je pravděpodobně způsobeno omezením prostoru způsobeným novou technologií fotoaparátu. Přepínač ztlumení bude mít také mírně odlišný tvar.

Displej 

Očekává se, že displej bude na letošních modelech stejný. Oba budou vybaveny OLED displeji, iPhone 11 bude mít 5,8palcový displej a iPhone 11 Max 6,5palcový. Jednou z funkcí, která by se letos mohla změnit, je 3D Touch. Analytici dodavatelského řetězce prohlásili, že Apple letos odstraní 3D Touch a první beta verze systému iOS 13 to nepřímo potvrzuje. V systému iOS 13 se funkce jako Rychlé akce na domovské obrazovce rozšířily. To, zda budou všechny iPhony v letošním roce mít 3D Touch či nikoliv, teprve uvidíme, ale základ pro takový krok tam je.

Fotoaparát

iPhone 11 bude mít na zadní straně nový design fotoaparátu s trojitým objektivem, což by mělo nabídnout výrazné zlepšení. Bloomberg oznámil, že třetí fotoaparát na zadní straně bude vybaven ultra širokoúhlým objektivem, který umožní uživatelům pořizovat lepší snímky. Také by se mohl zvýšit optický zoom – v současné době nabízí iPhone XS 2x optický zoom. Co se týče předního fotoaparátu, Apple údajně přejde z 7MP na 12MP.

Čipy

Společnost Apple bude v letošním roce pokračovat ve zlepšování své vlastní technologie mobilních čipů. Očekává se, že iPhone 11 bude obsahovat čip A13, který Apple začal vyrábět na začátku tohoto roku se svým partnerem TSMC. Čip A13 by měl nabízet pozoruhodná zlepšení výkonu.

Připojení

Zatímco iPhone v současné době podporuje dual audio výstup přes AirPlay 2, zpráva z minulého měsíce uvedla, že iPhone 11 umožní uživatelům posílat hudbu do dvou Bluetooth zařízení současně. To by umožnil Dual Bluetooth Audio. Mnoho zařízení Android již podporuje Dual Bluetooth Audio. V současné době iPhone podporuje připojení k více zařízením najednou – ale musí to být různé typy zařízení. Můžete být například připojeni k Apple Watch a ke dvěma sluchátkům přes Bluetooth současně, ale ne dvěma páry sluchátek. Neočekávejte, že iPhone 11 bude mít podporu 5G. Zatímco někteří výrobci Androidu spěchají, aby do svých zařízení přidali 5G čipy, všechny známky ukazují, že tento rok se toho v iPhonu nedočkáme.

Baterie a nabíjení

Očekává se, že iPhone 11 bude podporovat bezdrátové nabíjení druhého zařízení, takže ho budete moci použít jako bezdrátovou podložku. Například, můžete umístit AirPods 2 na zadní stranu vašeho iPhone 11 a nabít je. Pro přizpůsobení této funkce se očekává, že iPhone 11 bude mít větší baterii. Ming-Chi Kuo předpověděl na začátku tohoto roku, že baterie 5,8palcového iPhonu bude větší o 20 až 25 procent a baterie 6,5​​palcového zařízení o 10 až 15 procent. To znamená, že uživatelé budou moci využít dvoustranného bezdrátového nabíjení, aniž by to zařízení příliš vybilo.

Název a vydání

Očekává se, že Apple představí iPhone 11 a iPhone 11 Max v polovině září a vydá je krátce poté. I když zařízení nazýváme jako iPhone 11 a iPhone 11 Max, je možné, že se nakonec budou jmenovat jinak. Například iPhone XI a iPhone XI Max.