Dodávky Apple Watch vzrostly v roce 2018 o 22%, podle nových údajů od Counterpoint Research. Tento nárůst zřejmě vznikl díky popularitě Apple Watch Series 4. Společnost Apple uvádí, že tento model byl nejprodávanějším v průběhu roku 2018.



A to přestože byl k dispozici pouze jedno čtvrtletí. Analytik společnosti Counterpoint Research, Satyajit Sinha, uvedl: „Dodávky Apple Watch v roce 2018 meziročně vzrostly o 22%. Během roku 2018 prodal Apple 11,5 milionu kusů, což z něj činí nejprodávanější zařízení roku. Věříme, že jeho úspěch byl způsoben zaměřením se na zdravotní funkce, jako je EKG a detekce pádu.” Podíl společnosti Apple na trhu s chytrými hodinkami se postupně s přibývajícím počtem konkurecí snižuje, ale Apple na tomto trhu stále dominuje s 37% podílem. Na druhém místě je společnost Imoo s 10% a na třetím Samsung s 9%. Odhaduje se, že podíl Apple během letošního roku ještě trochu klesne. Tři z pěti nejprodávanějších chytrých hodinek pocházely od společnosti Apple.

Mezi nejprodávanější chytré hodinky patří:

  • Apple Watch Series 4
  • Apple Watch Series 3
  • Fitbit Versa
  • Imoo Z3
  • Apple Watch Series 2

Odhad prodeje je obtížný vzhledem k tomu, že Apple prodej Apple Watch nezveřejňuje. Odhady Counterpoint a IDC jednoznačně nesouhlasí v řadě bodů – druhá společnost uvádí, že Apple má podíl 27,4% a společnost Samsung je na pátém místě – obě společnosti se však shodují na jedné věci, a to že Apple bude na tomto trhu dominovat i nadále. Pravděpodobně také díky watchOS 6, jelikož uživatelé budou chtít vyzkoušet nové zdravotní funkce, které tento systém nabídne.