Společnost Apple představila na WWDC novou funkci s názvem HomeKit Secure Video, která je navržena tak, aby nabídla lepší a bezpečnější způsob správy záznamů pořízených bezpečnostními kamerami.



Jak Craig Federighi vysvětlil, když oznámil tuto funkci, mnoho současných bezpečnostních kamer nahraje data do cloudu pro analýzu a aby umožnila funkce jako detekce pohybu. Kamery, které budou podporovat funkci HomeKit Secure Video budou využívat iPad, Apple TV nebo HomePod k analýze videa přímo ve vaší domácnosti. Videa budou šifrovány a nahrány do iCloudu, kde je uvidíte jenom vy. Společnost Apple vám pošle upozornění, pokud je detekována aktivita, takže záznamy mohou být zkontrolovány; celý proces je ale bezpečnější.

Pro jednu kameru je zapotřebí iCloud plán 200 GB, zatímco pro 2 kamery potřebujete plán 2TB. Mnoho společností, které nabízejí cloudové úložiště pro bezpečnostní kamery si účtuje poplatky za přístup k těmto datům, takže rozhodnutí společnosti Apple vyžadovat poplatek není velkým překvapením. Apple uvádí, že Netatmo, Logitech a Eufy budou mezi prvními společnostmi, které budou poskytovat kamery s podporou HomeKit Secure Video, což naznačuje, že pro využití této funkce je nutný nový hardware.