Jedním z nejlepších novinek ve watchOS 6 je aplikace Hluk, která je navržena tak, aby vás upozornila, když se nacházíte v hlučném prostředí, které by mohlo poškodit váš sluch. Jak to funguje?



V iOS v aplikaci Watch se zobrazí nová možnost Hluk v seznamu aplikací. V tomto menu můžete konfigurovat hodnotu hluku podle vašich požadavků. Pokud například vyberete 80 decibelů, obdržíte oznámení, pokud úroveň zvuku překročí tuto hranici. Ve výchozím nastavení vás aplikace Hluk upozorní, když úroveň zvuku překročí 90 decibelů.

Po jaké době vám může hluk poškodit váš sluch:

  • 80 decibelů, Limit: Asi 5 hodin denně
  • 85 decibelů, Limit: Asi 2 hodiny denně
  • 90 decibelů, Limit: Asi 30 minut denně
  • 95 decibelů, Limit: Asi 10 minut denně
  • 100 decibelů, Limit: Asi 3 minuty denně

Při těchto úrovních hluku odešle aplikace oznámení, které vás informuje, že se nacházíte v hlučném prostředí, které by mohlo ovlivnit váš sluch. Pokud jste v příliš hlasitém prostředí, vaše hodinky monitorují okolní hluk prostředí a sledují jak dlouho v tomto prostředí jste. Když Apple Watch zjistí, že hladina decibelu vzrostla do bodu, kdy by mohlo dojít k poškození sluchu, může vás upozornit vibrací. Můžete také použít aplikaci a zkontrolovat úroveň hluku ve vašem prostředí. Aplikace Hluk také podporuje kompilaci. Komplikace ukazuje, že hladina hluku je v pořádku nebo příliš hlasitá. watchOS 6 je v současné době k dispozici pouze pro vývojáře a na podzim bude k dispozici všem uživatelům. Je kompatibilní s Apple Watch Series 1, Series 2, Series 3 a Series 4. Aplikace Hluk je však k dispozici pouze na Apple Watch Series 4.