Zbrusu nová aplikace Hluk pro Apple Watch, je jednou z mála zajímavých novinek ve watchOS 6, protože pomáhá chránit váš sluch před zvukem, který ho může snadno poškodit.



Příliš hlasitý zvuk může poškodit váš sluch, aniž byste si to uvědomovali. Aplikace Hluk vám oznámí, když zvuk dosáhne úrovně, která může poškodit sluch. Díky tomu, můžete z místnosti na chvíli odejít a tím zabránit riziku. Aplikace Hluk používá mikrofon v Apple Watch k pravidelnému měření hluku po celý den.

Jak používat aplikaci Hluk na Apple Watch

Ve výchozím nastavení vás Apple Watch upozorní, když průměrná úroveň zvuku v průběhu tří minut dosáhne nebo překročí 90 decibelů. Když se to stane, budete upozorněni vibrací a na displeji Apple Watch se objeví upozornění. Klepnutím na toto oznámení otevřete aplikaci Hluk a zobrazíte další podrobnosti.

Jak zkontrolovat hladinu hluku 

  • Stisknutím digitální korunky se dostanete na domovskou obrazovku a poté klepnutím na ikonu aplikace Hluk ji spustíte. Můžete také umístit aplikaci do doku pro rychlejší přístup nebo použít Siri.
  • Jak se mění úroveň hluku kolem vás, měřič decibelů na obrazovce se pohybuje v reálném čase. Aplikace Hluk zobrazí stav jako OK, nebo Hlasitě. Chcete-li se dozvědět více, přejděte dolů a klepněte na položku Další informace.
  • Pokud jste v hlučném prostředí a aplikace vás varuje před možným rizikem, co nejdříve se přesuňte někam jinam.

Nastavení upozornění v aplikaci Hluk

Aplikace vás informuje, když aktuální úroveň hluku dosáhne 90 decibelů. Můžete ale změnit tuto hodnotu podle vašich představ.

  • Otevřete aplikaci Watch na svém iPhonu.
  • Klepněte na kartu Moje hodinky.
  • Ze seznamu vyberte možnost Hluk.
  • Nastavte požadovanou hodnotu (Vybrat si můžete z: Vypnuto, 80 decibelů, 85 decibelů, 90 decibelů, 95 decibelů nebo 100 decibelů)

Aplikace Hluk také obsahuje komplikaci, kterou můžete použít, abyste spustili aplikaci rychlým klepnutím, což je užitečné tehdy, když se nacházíte v hlučném prostředí a chcete kontrolovat úroveň hluku častěji.