Použití záložek je užitečné pro ukládání webových stránek, které pravidelně navštěvujete, nebo ke kterým chcete mít možnost rychle přistupovat. Safari ale také nabízí funkci Oblíbené, která vám umožní snadno navštívit vaše nejoblíbenější webové stránky,



Oblíbené stránky se zobrazí, když otevřete Safari, novou kartu nebo nové okno. To můžete samozřejmě změnit v nastavení Safari.

Jak přidat stránky do oblíbených v Safari na iPhonu

Přidání webové stránky do oblíbených na iPhonu je velmi snadné. Přejděte na webovou stránku, kterou chcete uložit do oblíbených a postupujte podle tohoto návodu.

  • Klepněte na tlačítko Sdílet ve spodní části.
  • Vyberte možnost Přidat do oblíbených.
  • Na další obrazovce můžete změnit název webu, který se bude zobrazovat v oblíbených položkách. Poté klepněte na položku Uložit.

Správa oblíbených stránek

Chcete-li spravovat oblíbené položky, otevřete Safari a klepněte na tlačítko Záložky. Přejděte do složky Oblíbené a klepněte na tlačítko Upravit. Odtud můžete mazat nebo měnit uspořádání oblíbených stránek. Chcete-li upravit konkrétní web, klepněte na něj a můžete změnit jeho zobrazovaný název nebo jej přesunout do jiné složky.

Jak přidat stránky do oblíbených v Safari na Macu

  • Umístěte kurzor na levou stranu adresního řádku, dokud se nezobrazí znak plus.
  • Klepněte na tlačítko plus a podržte jej a pak v rozevíracím seznamu složek vyberte položku Oblíbené.

Správa oblíbených stránek

Oblíbené položky v systému Mac můžete spravovat ve složce Oblíbené v postranním panelu, na panelu nástrojů Oblíbené nebo na stránce Oblíbené. Přetažením změníte uspořádání, kliknutím přejmenujete, odstraníte, upravíte adresu nebo vytvoříte novou složku.