Hra od společnosti Niantic Pokémon GO se stala velmi populární, když byla v létě v roku 2016 představena. Hra umožňuje hráčům chytat pokémony a spolupracovat s ostatními hráči.



Niantic později přidal funkce, jako je boj mezi hráči a různé úkoly ve hře, aby se hráči vrátili. Další skvělá funkce je, že můžete získat odměny i tehdy, když máte aplikaci zavřenou. Niantic přidal podporu aplikace Zdraví na konci loňského roku, což vám umožňuje, aby se kroky, které nachodíte v reálném světě změnily v odměny ve hře. Kroky jsou automaticky sledovány na pozadí, takže nemusíte mít spuštěnou hru. Hra je založena na tom, jak se hýbáte již od té doby, co byla vydána, ušlá vzdálenost je například použita pro líhnutí vajec, nebo sbírání candy. Niantic také přinesl aplikaci pro Apple Watch, která zaznamenávala procházky, ta ale nebyla příliš populární a tak byla ukončena. Aplikace sloužila pouze jako doplněk k aplikaci pro iPhone a často padala. 

Spoléhat se na data z aplikace Zdraví je mnohem lepší systém. Telefony mohou sledovat váš pohyb již od iPhone 5, takže k použití této funkce nemusíte mít ani Apple Watch. Podpora aplikace Zdraví byla vylepšena a nyní funguje skvěle. Nemusíte ani otevírat aplikaci, aby byl zaznamenán váš pohyb. Můžete ji otevřít pouze jednou týdne a vybrat odměny. Pokémon GO nabízí odměny za 5, 25 a 50 kilometrů týdně – čím vyšší číslo, tím větší odměna – a každá odměna obsahuje souhrn, kolik kroků jste nachodili a kolik kalorií jste spálili. Další výhodou je, že čím větší vzdálenost ujdete, tím víc vajec se vám vylíhne. Ve hře jsou k dispozici vejce, které se vylíhnou za 2, 5, 7 a 10 kilometrů. K dispozici budete mít jeden inkubátor, do které musíte vejce vložit, aby se vylíhlo, nicméně můžete si zakoupit další.