Přihlášení pomocí Apple, které bude dostupné na iOS, iPadOS, macOS a na webu, je jednou z nových funkcí, které Apple dnes představil. Je navržena tak, aby vám umožňovala přihlásit se do aplikací pomocí Apple ID.



Nabízí tedy pohodlnou a bezpečnou alternativu pro přihlášení pomocí Facebooku, Google nebo Twitteru. Podle aktualizovaných pokynů App Store, které Apple poskytl vývojářům, bude přihlášení pomocí Apple povinnou funkcí pro všechny aplikace, které nabízejí možnosti přihlášení pomocí třetích stran. To znamená, že pokud aplikace umožňuje přihlášení pomocí Facebooku nebo Google, bude také muset poskytnout možnost přihlášení pomocí Apple. Vývojáři nebudou muset přidat tuto možnost pokud se přihlášení provádí pouze pomocí uživatelského jména a hesla.

Přihlašování pomocí Apple ověřuje uživatele pomocí Face ID nebo Touch ID a chrání osobní údaje před vývojáři aplikací a webových stránek. Je navrženo tak, aby umožnilo uživatelům Apple vytvořit nový účet v aplikaci bez úniku uživatelských dat. Navíc má také jednu další funkci ochrany soukromí – umožňuje vytvořit náhodně vygenerovanou e-mailovou adresu, která skryje vaši vlastní e-mailovou adresu, když se přihlásíte do aplikace nebo služby.