Pokud použijete na iPadu příkaz „Hey Siri“, virtuální asistent se objeví na celém displeji a zakryje tak vše, co jste na iPadu dělali. Použijte ji na Macu a Siri se objeví v malém okně v rohu obrazovky.



To je méně rušivé, navíc je možné, že podobné rozhraní Siri se objeví také na iPadu, i když je nepravděpodobné, že by se objevilo v první verzi iPadOS, která má být vydána na podzim. Tuto možnost naznačil Craig Federighi, viceprezident softwarového inženýrství společnosti Apple, v reakci na e-mail, který mu poslal uživatel Juliano Rossi. V reakci na žádost Rossiho, Federighi napsal: „Ahoj Juliane, díky za poznámku. To, co popisujete, je určitě skvělá zpětná vazba. Bohužel to není něco, co bychom mohli přidat na poslední chvíli, ale určitě to vezmeme v úvahu do budoucna.“

https://twitter.com/_JulianoRossi/status/1137840401904209920

Jak napovídá Federighiho odpověď, přidání tohoto rozhraní by vyžadovalo nějaké významné změny, takže to není něco, co by mohlo být zahrnuto v této pozdní fázi testování softwaru. Apple často bere na vědomí zpětnou vazbu uživatelů, ale někdy to trvá nějakou dobu, než na ní začne pracovat. Společnost například nakonec odpověděla na požadavky mnoha uživatelů a změnila indikátor úrovně hlasitosti v systému iOS.