macOS Catalina již nebude obsahovat iTunes, což v mnoha lidech vyvolalo otázky o tom, jak to bude fungovat. Apple proto vytvořil dokument podpory, který vysvětluje všechny nadcházející změny.



Apple plánuje rozdělit iTunes do tří aplikací v macOS Catalina: Hudba, Podcasty a TV, které budou mít všechny funkce, které znáte z iTunes. Jedna z nejčastějších otázek se týká správy a synchronizace zařízení, která je v současné době prováděna prostřednictvím iTunes. V macOS Catalina bude správa zařízení dostupná pomocí aplikace Finder a když připojíte zařízení k vašemu Macu, zobrazí se jako dostupné zařízení na levé straně okna se všemi ovládacími prvky a informacemi, které znáte z iTunes.

Aplikace Hudba bude obsahovat veškerou hudbu, kterou jste importovali nebo zakoupili, a iTunes Store zde bude stále k dispozici pro nákup hudby. Apple Music zde najdete také přímo vedle vaší zakoupené hudby nebo hudby z CD a dalších zdrojů. Stejně tak televizní pořady a filmy, které jste si zakoupili nebo vypůjčili z iTunes, budou k dispozici v aplikaci Apple TV.

Všechny vaše podcasty budou převedeny do aplikace Podcasty, zatímco audioknihy lze zakoupit v aplikaci Knihy. iTunes Dárkové karty a kredity iTunes lze použít ve všech nových aplikacích a v App Store, takže tam není žádná významná změna. Ačkoli iTunes je pryč, všechny její funkce jsou k dispozici prostřednictvím aplikace Hudba, Podcasty, Knihy a připravované aplikace TV, takže o ně nepřijdete. V mnoha ohledech dává rozdělení větší smysl, než mít všechny tyto funkce na jednom místě a většina uživatelů by měla být schopna se rychle přizpůsobit změnám.