Apple na WWDC představil watchOS 6, který přináší několik pozoruhodných vylepšení, včetně nových aplikací, App Store, nových ciferníků, aktualizovaných zdravotních funkcí a dalších skvělých věcí.



watchOS 6 poprvé přináší App Store, který umožňuje vyhledávat, procházet a stahovat aplikace přímo z Apple Watch. Aktualizace také umožňuje vývojářům vytvářet aplikace, které jsou jen pro Apple Watch, a nemusí být vázány na doprovodnou aplikaci pro iPhone.

Nové audio rozhraní API umožní aplikaci třetích stran poprvé streamovat zvuk, takže můžete poslouchat streamovaný obsah pouze pomocí Apple Watch. Tato funkce byla dříve omezena na Apple Music. K dispozici je také několik ciferníků, s vyjímkou Numerals Mono a Numerals Duo jsou ale omezeny na Apple Watch Series 4, jelikož jsou optimalizovány pro větší displej.

K dispozici je také několik nových aplikací, včetně Audioknihy, Diktafon a Kalkulačka a také nová aplikace Hluk pro sledování úrovně decibelů zvuku nebo hudby, kterou posloucháte na sluchátkách, abyste se ujistili, že si nepoškodíte sluch.

Aplikace Hluk je navržena tak, aby vám poslala oznámení, pokud detekuje úroveň nad 90 decibelů, což může časem ovlivnit sluch. Hluk je aplikace omezená na modely Apple Watch Series 4.

Aplikace Připomínky má nový design, aplikace Zprávy podporuje samolepky Animoji, a k dispozici je také nová aplikace pro sledování menstruačních cyklů.

K dispozici je nová funkce, která porovnává různé cvičení z posledních 90 dnů, aby bylo možné zaznamenat váš pokrok a abyste mohli vylepšit vaše cvičení.

Existují nové komplikace, z nichž mnohé se týkají nových aplikací a funkcí. Můžete vidět měření aktuální rychlosti větru nebo zda bude pršet a komplikace pro novou aplikaci Hluk. Hlasové poznámky vám umožní rychle zaznamenat co máte na mysli.

Siri je také schopna identifikovat skladby přes Shazam, i když není v blízkosti iPhone. A pomocí Apple Watch můžete nyní autentizovat přihlášení. watchOS 6 bude k dispozici ve všech modelech Apple Watch s výjimkou Apple Watch, vydaného v roce 2015.