Apple dnes na své vývojářské konferenci WWDC 2019 představil svůj dlouho očekávaný  Mac Pro. Je to velmi výkonný počítač s až 28 jádrovými procesory Intel Xeon a až 1,5 TB paměti ECC.



Dále nabízí až 4 TB úložiště SSD, grafiku AMD Radeon Pro Vega II Duo a 64 GB paměti HBM2. Nový design obsahuje rám z ušlechtilé oceli s hladkými držadly a hliníkovým pouzdrem. Má unikátní mřížový vzor, aby se maximalizoval průtok vzduchu a zajišťoval tichý provoz.

Apple uvádí, že nový Mac Pro nabízí více než 300W výkonu a jeho procesor běží plně bez omezení po celou dobu. Toto je významná změna od předchozího Macu Pro. Nový Mac Pro obsahuje novou kartu, která dokáže v reálném čase dekódovat až tři streamy 8K ProRes RAW videa a 12 streamů 4K ProRes RAW videa.

Marketingový šéf Phil Schiller: „Mac Pro jsme navrhli pro uživatele, kteří vyžadují systém s extrémním výkonem, rozšířením a konfigurovatelností. Díky výkonným procesorům Xeon, obrovské kapacitě paměti a dalším vylepšením umožní profesionálům dělat tu nejlepší práci.“ Apple uvádí, že nový Mac Pro bude stát od 5 999 dolarů.