Apple právě představil nejnovější verzi svého operačního systému pro Mac, který má název macOS Catalina. Nový systém rozděluje aplikaci iTunes na tři samostatné aplikace Apple Music, Apple Podcast a Apple TV.



Nová aplikace TV vypadá jako aplikace z iOS. Přehrávat můžete obsah ve formátu 4K HDR a Atmos. Nová aktualizace také umožňuje používat iPad jako druhý displej Macu. Tato funkce je označována jako „Sidecar“. Společnost Apple také přidala do systému macOS a iOS novou funkci Zpřístupnění nazvanou „Hlasové ovládání“, která uživatelům umožňuje ovládat celý operační systém pomocí příkazů. Můžete upravovat text, otevírat aplikace a soubory, vybírat položky, sdílet fotografie a mnoho dalšího.


Apple také představil novou aplikaci nazvanou „Najít“, která kombinuje funkce z aplikace Najít iPhone a Najít přátele. Nyní také můžete najít i offline zařízení. K dispozici jsou také nové možnosti úpravy fotografií a aplikace Připomínky, kterou jsme si představili v iOS 13. K dispozici je také nová funkce Čas u obrazovky, takže uživatelé mohou sledovat, kolik času tráví za počítačem společně s iOS. Marzipan byl oficiálně pojmenován Catalyst. Twitter bude používat Catalyst, aby byla aplikace Twitter k dispozici zpět pro macOS. macOS Catalina bude k dispozici již na podzim zdarma.