Společnost LG dnes oznámila, že 2019 ThinQ AI TV bude podporovat HomeKit a AirPlay 2 od čtvrtka 25. července. Nové informace, které sdílel Screen Times navíc naznačují, že AirPlay 2 a HomeKit budou navíc k dispozici ve všech modelech LG ThinQ AI TV.



Není jasné, kdy starší televizory dostanou aktualizaci firmwaru, aby přidaly kompatibilitu AirPlay 2 a HomeKit, ale tento týden získají aktualizace všechny televizory 2019 LG OLED, televizory NanoCell a ThinQ AI. Díky technologii AirPlay 2 mohou uživatelé streamovat televizní pořady a filmy ze zařízení iOS nebo macOS přímo do televize bez nutnosti Apple TV.  Zrcadlení obrazovky macOS nebo iOS na televizi je také možné, takže fotografie, tabulky, webové stránky, dokumenty, hry a další můžete také přehrát.

AirPlay 2 umožňuje přehrávání stejného obsahu z více zdrojů zvuku, takže skladbu lze přehrávat na jednom televizoru, na více televizích nebo na televizi a dalších zařízeních AirPlay 2, jako jsou reproduktory. Pomocí aplikace Domácnost mohou uživatelé zapínat a vypínat televizory a upravovat hlasitost. Siri lze také použít pro tyto příkazy. Společnost LG uvádí, že AirPlay 2 a HomeKit bude tento týden k dispozici v LG ThinQ AI TV ve více než 140 zemích.