Využití technologie v maloobchodě se v posledním desetiletí rozhodně rozšířilo. Mobilní prodejní systémy, Wi-Fi,ale i iBeacon změnili práci maloobchodních manažerů. Nový průzkum, který si objednala společnost Jamf, ukazuje, že maloobchodní IT manažeři silně preferují technologie Applu před technologiemi od Windowsu nebo Androidu.



Průzkum provedl Vanson Bourne a zúčastnilo se ho 700 maloobchodních osob s rozhodovací pravomocí v oblasti IT. Jejich zjištění ukazují, že 95% nebo více dotázaných se domnívá, že mobilní technologie jim umožňuje lépe optimalizovat plánování a správu zásob, přizpůsobit se zákazníkům zákazníků a zvýšit produktivitu zaměstnanců. Od nasazení mobilních zařízení se spokojenost zákazníků zlepšila u více než poloviny dotazovaných. Nakonec 91% dotázaných uvedlo, že mobilní technologie pomohla jejich značce zvýšit konkurenceschopnost a také zefektivnit prodejní procesy.

Pokud jde o upřednostňovaný typ zařízení, 76% maloobchodníků s rozhodovací pravomocí v oblasti IT preferuje zařízení od Applu. Přestože 48% dnes používá kombinaci zařízení Apple, Windows nebo Android, 82% z nich má s ostatními platformami technické problémy.

Zdroj: 9to5mac.com