O brýlích pro rozšířenou realitu se hovoří již nějaký ten pátek a právě dnes přišla zpráva, která možná mnohé z vás, kteří jste se těšili na nový hardwarový produkt Applu zklame.



Společnost Apple měla podle informací utajený tým, který se skládal z více než stovek zaměstnanců, kteří pracovali na zkoumání různých směrů ve kterých by se dala použít AR/VR technologie do budoucích produktů Applu. Podle DigiTimes, ale Apple údajně ukončil vývoj projektu brýlí pro rozšířenou realitu a utajený tým rozpustil a přeřadil je k jiným projektům. Více zdrojů tvrdilo, že Apple plánuje vydat brýle již v roce 2020, včetně dobře známého analytika Ming-Chi Kuo.

Ten řekl, že brýle společnosti Apple budou nabízeny jako příslušenství pro iPhone. Kuo odhadoval začátek masové výroby v rozmezí mezi čtvrtým čtvrtletím roku 2019 a druhým čtvrtletím roku 2020. To, ale jak se zdá, už není reálný termín. Z dřívějších úniků víme, že headset společnosti Apple by provozoval vlastní operační systém založený na systému iOS nazvaný „rOS“, zařízení by komunikovalo s iPhonem bezdrátově za pomocí technologie Bluethoot, nebo také, že každé sklíčko by bylo vybaveno zobrazovací technologií v rozlišení až 8K.