Společnost Apple začátkem tohoto měsíce aktualizovala MacBook Pro. Nyní 13palcový MacBook Pro na základní úrovně odpovídá dražším modelům, které byly v květnu aktualizovány.



V dnešním článku se podíváme na nové funkce, včetně Touch Baru, aktualizovaného procesoru, nové klávesnice a dalších. 13palcový MacBook Pro nebyl aktualizován od roku 2017, takže to byl poslední MacBook, který stále používal starší klávesnici. Aktualizovaný model nahrazuje řadu funkčních kláves Touch Barem a přizpůsobuje se tak ostatním modelům. Fyzicky vypadá podobně jako starší model. Existuje však nová Butterfly klávesnice třetí generace. Tato klávesnice je vyrobena z nových materiálů s novou membránou, o níž Apple říká, že sníží problém s lepivými klávesy.

Nový MacBook Pro je vybaven čtyřjádrovým procesorem Intel Core i5 8. generace 1.4GHz, 8 GB RAM, 128 GB SSD a má dva porty Thunderbolt 3 na levé straně, nikoli čtyři jako dražší modely. Na první pohled by se mohlo zdát, že je procesor pomalejší než předchozí modely, ale v praxi je rychlejší kvůli novější technologii a skutečnosti, že používá čtyřjádrový čip. Apple slibuje 10hodinovou výdrž baterie, což bylo při testování potvrzeno, nicméně výdrž baterie klesá, když na MacBooku děláte náročné úkoly, jako je například editace videa.