Podobně jako loňské představení iPhone XS, iPhone XS Max a iPhone XR, Apple uvede na i letos na podzim tři nové modely „iPhone 11“. Nové iPhony budou vybaveny čipem Apple A13, interně známým svým kódem T8030.



Podle lidí, kteří zařízení viděli, budou všechny tři modely stále vybaveny portem Lightning, na rozdíl od některých spekulací, že by se po změně konektoru u iPadu Pro mělo objevit USB-C i zde.

Modely „iPhone 11“ jsou známé jako D42 (iPhone12,3), jenž nahradí iPhone XS. Dále D43 (iPhone12,5), který nahradí iPhone XS Max a N104 (iPhone12,1), který nahradí iPhone XR. Modely D42 a D43 budou mít OLED Retina displej, zatímco nástupce XR modelu bude i nadále zdobit Liquid Retina displej.

Letošní novinky budou také obsahovat nový typ Taptic Engine. Není jasné, jaké funkce tato součástka bude mít, ale je možné, že se zaměřuje na zdokonalení systému Haptic Touch, protože nová zařízení nebudou obsahovat velmi oblíbený 3D Touch.

Zařízení nahrazující modely iPhone XS a iPhone XS Max budou mít tři kamery seřazené ve čtverci. Přední kamera by udájne měla umožnit natáčení slow-motion videa při 120 fps/s.

Zdroj: 9to5mac.com