Apple Card je i nadále jedním z nejpopulárnějších oznámení z březnové události společnosti Apple. Jak Apple a jeho partnerská banka Goldman Sachs testují Apple Card, jsme se dozvěděli až nyní.



Apple Card byla původně oznámena na březnové akci společnosti Apple, vedle služeb jako Apple TV + a Apple News +. Apple Card plus je vpádem společnosti Apple do odvětví kreditních karet ve spolupráci se společností Goldman Sachs, která je také novinkou v oblasti spotřebitelského financování.

Zpráva z minulého měsíce naznačila, že Apple také hovořil se společností Citigroup, ale že se banka dostala do obav o ziskovost. Apple Card nabízí minimalistický design titanu. Karta váží přibližně 14,75 gramu.

Na přední straně karty bude vaše jméno, vyražené logo Apple a čip. Zadní strana má obsahovat normální proužek kreditní karty, logo Goldman Sachs a logo MasterCard. Apple Card přichází v celobarevném rukávu s duhovým vzorem uvnitř.

Apple Card odměny jsou poněkud smíšené  – pokud si koupíte hodně produktů od Apple, můžete si dát dohromady nějaké slušné odměny, ale jiné nákupy jsou méně motivující. Spolu s nedostatkem ročního poplatku se však odměny stávají přitažlivějšími. 

Jedna pěkná věc o odměnách Apple Card je, že systém je poměrně přímočarý, bez rotujících kategorií nebo bodových konverzí pro sledování. Apple ukládá Daily Cash do svého účtu Apple Cash v aplikaci Peněženka na konci každého dne, na rozdíl od nutnosti čekat na uplatnění odměn.

Jak již bylo zmíněno dříve, fyzická karta Apple neobsahuje číslo karty, CVV ani datum vypršení platnosti karty nikde na jejím povrchu. Místo toho můžete přistupovat k číslu karty prostřednictvím aplikace Peněženka. Budete také moci vygenerovat jedinečné číslo karty při každém nákupu online.

Pokud jde o ochranu před podvody, zjistí-li Apple potenciálně podvodný poplatek, obdržíte okamžité oznámení, které vám umožní nahlásit problém nebo označit transakci jako „OK“. Apple Card je také integrována s aplikací Apple Business Chat. To znamená, že můžete snadno komunikovat s podporou přímo prostřednictvím aplikace Zprávy, takže pokud musíte nahlásit problém s podvody, můžete tak učinit prostřednictvím textového pole.