Připomínáme si 20 výročí, kdy Steve Jobs představil iBook v Macworld Expo v New Yorku. iBook byl určen pro běžné uživatele a studenty, vynikal svým jedinečným designem, který se skládá z tvrdého, průsvitného plastového pouzdra s měkkou, barevnou gumou.



Na začátku byl k dispozici ve dvou barvách modrá a oranžová, později Apple ještě vydal iBook v dalších barevných variantách.

Původní iBook stál 1 599 dolarů, byl vybaven 12,1palcovým displejem s rozlišením 800 × 600, klávesnicí a trackpadem. Jeho skvělou vlastností bylo, že byl vybaven podporou pro bezdrátové sítě, standard 802.11b umožňující rychlost až 11 Mbps. Bezdrátová podpora nebyla vestavěna a vyžadovala zakoupení volitelné karty AirPort v hodnotě 99 dolarů a základnové stanice AirPort, která stála 299 dolarů.

Jobs představoval podporu bezdrátové sítě tím, že se při nahrávání webové stránky procházel po pódiu, aby dokázal, že nejsou připojeny žádné kabely. Dále iBook obsahoval procesor 300MHz PowerPC G3, 3,2 GB pevný disk, 32 MB RAM, grafiku ATI Rage Mobility, 10/100 Ethernet, jednotku CD-ROM a až šest hodin životnosti baterie. Neměl žádný port FireWire, video výstup nebo mikrofon, pouze jeden reproduktor a jeden port USB.