V systému iOS 13 můžete vytvořit profil, který obsahuje vaše jméno a fotografii – nebo Animoji/Memoji. Profil se bude objevovat ve zprávách, které odešlete přátelům, aby věděli, kdo jste.

Reklama

Myšlenkou nové funkce je, že kontakty v aplikaci Zprávy jsou přehlednější, podobně jako kontakty v aplikacích WhatsApp nebo Facebook Messenger. Rozdíl však spočívá v tom, že díky přístupu společnosti Apple k ochraně osobních údajů můžete kontrolovat, kdo vidí váš profil. A v dnešním článku si ukážeme, jak na to.

Jak nastavit, kdo vidí váš profil v aplikaci Zprávy v iOS 13

  • Spusťte aplikaci Nastavení v iPhonu.
  • Přejděte dolů a klepněte na Zprávy.
  • Klepněte na položku Sdílet jméno a fotku.
  • Přepněte přepínač vedle položky Sdílení fotky a jména do polohy zapnuto, pokud ještě není aktivována.
  • Chcete-li při příštím odeslání zprávy automaticky sdílet své jméno a fotografii s osobami v aplikaci Kontakty, klepněte na možnost Jen kontakty. Chcete-li být vyzváni před sdílením, klepněte na položku Vždy se zeptat; nebo pro automatické sdílení profilu se všemi, vyberte možnost Všichni a poté klepnutím na Ano volbu potvrďte.